Livets Eld – Moxa vad, hur, varför…

Hej fina bloggläsare…

För några helger sedan lade vi ut en film på vår FB-sida när vi gjorde Dragonmoxa  som är en av de mest kraftfulla moxa behandlingar som man kan göra. Många blev nyfikna och ville veta mera, så därför kommer dagens inlägg handla om just moxa. Det är en behandlingsform som i Kina kallas för ”Folkets Medicin”. Moxa är en värmande och stärkande behandlingsform som passar oss i Norden som handen i handsken. Så snart boken har lämnat oss för tryck så sätter vi i gång med planering och ritningar  för att vi skall kunna börja bygga upp våra kurslokaler här på Hermansdal, vi kommer att erbjuda bland annat kurser i moxa. Vi vill att moxa skall bli folkets medicin även här i Sverige.

Vad är moxa? 

Moxa är en uråldrig behandlingsmetod inom kinesisk medicin som har använts framgångsrikt i flera tusen år. Moxa görs på gråbo som torkas och mals. Vid behandling bildas det en del rök, men röken är ej farlig utan faktum är att även den har helande och läkande egenskaper. Det finns en mängd olika moxa-tekniker. En del av teknikerna kan du lära dig själv genom att gå kurs hos någon som är utbildad inom kinesisk medicin och moxa, för att sedan kunna behandla dig själv hemma.

I de delar av Kina där kunskapen och traditionen om moxa lever kvar, säger man att: Kvinnor som nyligen fött barn ska undvika vind och kyla i 100 dagar. Det är också vanligt att kvinnorna får en ”moxasäng” i bröllopspresent för att just kunna stärka kroppen ordentligt efter graviditeten. 

Livets eld

Moxa kallas ofta för livets eld av den enkla anledningen att den stärker just den. Men vad är då livets eld? Västerländskt kan man nog beskriva den som vår vitalitet och livsgnista, den kraft som ger oss livet. Kinesiskt sett som benämner vi den som Ming Men och njurarnas yang. Ming Men är en punkt lokaliserad i ländryggen och som går under namnet ”Gate of vitality”. Denna eld behöver brinna med tillräcklig styrka och värme för att vi ska må bra, ha kraft och energi samt hålla oss friska. Men det liv många av oss lever idag med näringsfattig mat och stress gör att eldens låga blir för svag och leder till ohälsa. Genom att hjälpa kroppen stärka lågan i livets eld kan vi hjälpa kroppen återfinna sin styrka och balans samt förebygga genom att kroppen blir stark nog att klara av de utmaningar och påfrestningar den utsätts för.

Moxa är en fantastisk och effektfull behandling för bland annat:

  • Trötthet
  • Utmattning
  • Depression
  • Övervikt
  • Värk i muskler och leder
  • Frusenhet
  • Stärker immunförsvaret
  • Ökar cirkulationen
  • Energikänslighet
  • Kraftlöshet

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

NYFIKEN PÅ BOKEN? Klicka här

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen.

Vill du läsa och lära dig om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

 

Hermansdal

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *