5 supertips att ta till när du behöver

Hej fina bloggläsare…

I dagens blogginlägg kommer du få några exempel på hur du kan hjälpa kroppen att läka.

Förra veckan kom ett virus på besök till Hermansdal och slog undan fötterna på oss båda två. I dessa lägen blir man otroligt tacksam för den kunskap vi fått genom många års gedigna studier inom hälsa och den kinesiska medicinen.

Här får ni 5 tips på hur ni kan bli av med förkylningen med hjälp av kinesmedicinen:

  • Aprikoskärnor (bittra)- hjälper till att sprida lungans qi vilket är till stor hjälp vid hosta och andningsbesvär.
  • Vindolja- ett fantastiskt liniment som kan ta bort både huvudvärk och halsont. Smörj den på halsen vid halsont eller vid hårfästet i pannan ner mot tinningarna vid huvudvärk. Använder man den på punkten GB 20 vid första antydan till att man håller på att bli sjuk så kan det hindra förkylningen från att bryta ut.

  • Akupressur eller nålhamra på LI 4 hjälper till att minska på värk i bihålor och huvudvärk samtidigt som den stimulerar immunförsvaret.
  • Ingefärsshot med vitlök – är värmande och hjälper till att putta ut förkylningen (kylan) samt stärker immunförsvaret. Inom den kinesiska medicinen kallar man den patogen som oftast orsakar förkylning  vind-kyla då vinden är den som hjälper till att ta med kylan in i kroppen. Man vill därför få kroppen att öppna ytan och börja svettas för då blir man av med patogenen, därför är en denna värmande shot utmärkt för att hjälpa kroppen med det. Ta shoten ofta, minst en gång i timmen.
  • Spirulina- denna fantastiska lilla alg är en riktigt multitasker och hjälper alla organ och funktioner som kan tänkas behöva hjälp och återställer balansen.

Bonustips: Blanda Echinaforce med en tesked askorbinsyra (C-vitamin) i ett glas med vatten och drick ca 3-5 glas om dagen. Börja gärna så fort du känner en antydan till förkylning med ett glas i timmen de första tre timmarna, det kan göra att kroppen kastar ut inkräktarna innan de hunnit få fäste.

Vill du lära dig mer och förstå din kropp, samt få en bättre hälsa?

Håll utkik för den 1 december kommer vi att presentera vår bok om den kinesiska medicinen. I den kommer vi  förmedla kunskapen, klokheten, naturligheten och den skattkista av verktyg som finns i den kinesiska medicinen för att hålla sig frisk och vital. Vi kommer på ett lättförståeligt sätt, ge dig kunskap om  den kinesiska medicinens grunder och förståelse för hur ohälsa hänger ihop med hur vi lever. Vi kommer hjälpa dig att analysera dina obalanser. Vi ger dig även den kunskap och de verktyg du behöver för att leva livet på ett hälsosamt sätt och balansera kroppen så långt det är möjligt i självhjälpsformat.

Du kan redan nu förbeställa boken i vår webbshop http://www.hermansdal.com/store

Vi reserverar oss för ev. slutförsäljning av första tryckningen. Vid slutförsäljning kommer boken finnas åter för leverans efter ca 3 veckor. Vill du vara säker på att få boken levererad innan jul bör du förbeställa redan nu. 

Vill du läsa och lära dig mer om den Kinesiska Medicinen så inspireras gärna av våra tidigare blogginlägg:

Klicka här för att komma till våra PODDINSPELNINGAR

Varma Kramar från Hermansdal

Tina & Annelie

Följ oss gärna på Facebook:

Hermansdal

Hermansdals EKO

Tina/QiWell – Kinesisk Medicin & Healing

Välkomna in på hemsidan:

www.hermansdal.com

För att prenumerera på vår blogg, klicka på knappen nedan, ni kommer då till Blogkeen där ni klickar på ”Prenumerera-knappen” som finns i menyn till vänster. 

HERMANSDAL

Hermansdal

4 Comments

  1. Det är HÄRLIGT när jag vill läsa mer om Vindolja och söker om den på nätet. NI, kära Hermansal, ligger högst i söklistan på Google och jag fick den information jag önskade! Snyyyyggt!
    Helena❤️🍓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *